Narudžba i savjetovanje
099 772 60 05

Vrati kvalitetu života i probudi muškarca u sebi
Prirodne kapsule s čak 12 dokazano učinkovitih sastojaka

regen50 promo image
Promo badge image Promo badge image Promo badge image Promo badge image

Povećana prostata

Povećana prostata obično pogađa muškarce starije od 50 godina, ali to se ponekad može dogoditi i prije te dobi. 90% muškaraca starijih od 80 godina ima povećanu prostatu, što povećanje prostate čini učestalom bolešću. Dok dio muškarca ne osjeća nikakve simptome, drugi osjećaju nelagodu koju povećanje prostate izaziva. Što je točno povećana prostata i što takva dijagnoza znači za muškarca? Što pomaže kod problema s povećanom prostatom? Nastavite čitati i pronađite odgovore.

Pregled muške anatomije

Prije svega, krenimo od kratkog upoznavanja s prostatom. Što je prostata i gdje se nalazi prostata? Prostata je žlijezda smještena odmah ispod mokraćnog mjehura i ispred debelog crijeva. Veličine je oraha ili kestena i moguće ju je napipati kroz analni otvor. Njezina glavna svrha je stvaranje tekućine u sjemenu. Zbog specifičnog položaja prostate lako je razumjeti zašto povećanje prostate može uzrokovati neugodnost: stvara pritisak na mjehur i može vršiti pritisak na uretru. Povećanje prostate nazivamo i hiperplazija prostate.

Simptomi povećane prostate

Nakon što prostata naraste do određene veličine, zauzima više prostora u donjem dijelu trbuha te pritisne mjehur i uretru. Simptomi povećane prostate ili hiperplazije prostate su :

Često mokrenje / male količine urina

Urinarna inkontinencija

Neuobičajeno kapanje nakon mokrenja

Bolno mokrenje

Mlaz mokraće je znatno slabiji nego inače

Otežan protok urina

Upala mokraćnog mjehura: Ponekad se mjehur ne isprazni u potpunosti, a preostali urin stvara bakterijama idealno plodno tlo -što može rezultirati infekcijama mokraćnog mjehura.

Prisutnost nokturije (učestalo mokrenje noću), što znači da morate prekinuti san češće nego što ste navikli. Prije ili kasnije, to će dovesti do toga da se sljedećeg dana osjećate umorno.

Ako primijetite takve simptome, trebali biste posjetiti liječnika – obično se tu radi elementarnim dijagnozama bez mnogo pregleda i uz jednostavne mogućnosti liječenja prostate.

Kako se dijagnosticira povećana prostata?

Kako se dijagnosticira povećana prostata

Povećana prostata može se prepoznati jednostavnom palpacijom. Tijekom urološkog pregleda prostate liječnik opipom žlijezde kroz anus u velikom broju slučajeva može točno odrediti radi li se o povećanju (hiperplaziji) prostate. Pregled prostate vrlo je jednostavan i informativan, pa se unatoč privremenoj nelagodi preporučuju redoviti pregledi. Dijagnozu je moguće dobiti i rektalnim ultrazvukom prostate koji daje još preciznije rezultate od same palpacije. Liječnik ultrazvukom prostate može razlučiti dolazi li do povećanja prostate uslijed neke druge bolesti, na primjer može se ustanoviti dolazi li do zaostatka urina u mjehuru i uzrokuje li to upalu i povećanje prostate. Osim toga, ultrazvukom se također može primijetiti je li tkivo pravilno (homogeno) ili se primjećuju i druge nuspojave i anomalije tkiva uz samo povećanje. Liječnik može izvršiti i analizu krvi kako bi vam odredio razinu PSA. Ovaj takozvani prostata specifični antigen važan je pokazatelj radi li se o benignoj ili zloćudnoj promjeni prostate.

Uzroci povećane prostate nisu uvijek poznati

Povećanje prostate nastaje zbog povećanja broja stanica prostate. Ali zašto se stanice prostate množe? Znanost do sada nije uspjela dati konačan odgovor na to pitanje. Ponekad razlog povećanja može biti rak prostate, ali rak prostate nikada nije razlog koji stoji iza dobroćudne hiperplazije prostate. Svaki čovjek tijekom života doživljava hormonalne fluktuacije. Poznato je da testosteron i druge hormonalne fluktuacije igraju ulogu u razvoju povećane prostate. Genetske predispozicije su također čest uzrok. Ako su u obitelji poznati slučajevi, posebno s bliskom rodbinom poput braće ili oca, povećava se rizik od obolijevanja od povećane prostate.

Učestalost povećanja prostate

Činjenica je da se prostata povećava u odrasloj dobi i to je potpuno prirodan proces koji pogađa svakog muškarca. Povećanje započinje u dobi od 50 godina, a zatim napreduje različitim tokom. Povećanje prostate može zadesiti i muškarce u dobi od 40 godina, pa se testovi preporučuju od dobi od 45 godina. U mnogim slučajevima nema razloga za zabrinutost. Hiperplazija prostate može postati neugodna za muškarca čak i kada se testovima odbace mogućnosti ozbiljnih bolesti prostate. Na primjer, ako morate mokriti nekoliko puta noću, to može imati veliki utjecaj na kvalitetu sna i smanjiti kvalitetu života. Često psihološki faktor također igra važnu ulogu: npr. učestali posjeti toaletu mogu dovesti do frustracije i depresije.

Je li povećana prostata opasna?

Mnogi muškarci isprva pomisle na rak i uplaše se. Unatoč niskoj smrtnosti, rak prostate jedna je od najčešćih malignih bolesti kod muškaraca. Međutim, dobroćudnu hiperplaziju prostate treba razlikovati od raka prostate- benigna je i nema nikakve veze s karcinomom. Povećanje prostate nema medicinski značaj ukoliko ne izazove neugodne simptome. Sve dok je prostata veća od normalne, ali muškarac ne osjeća probleme zbog povećanja, liječenje nije potrebno (samo učestaliji pregledi). Međutim, postavlja se mnogo pitanja: Kako možemo liječiti povećanu prostatu? Možemo li spriječiti rast prostate?

Što učiniti s povećanom prostatom?

Povećana prostata može se liječiti lijekovima i operacijama, koristeći različite tehnike. Ukoliko se radi o povećanju prostate bez simptoma i poteškoća te se pregledom ustanovilo kako se radi o benignom rastu , nema potrebe za tretmanom. Čak i sa pojavom blagih simptomima, ne trebamo pribjegavati drastičnim mjerama. Postoje jednostavni i prirodni načini tretiranja prostate – obično bez nuspojava – koji su učinkoviti. Jedan od tih proizvoda je Regen50 iz tvrtke Nutrilago. Proizvod je prirodan te sadrži ekstrakte sjemenki bundeve, afričke šljive i sabal palme. Studije su pokazale da ove tvari imaju pozitivan učinak na benigno povećanje prostate. Doprinose regeneraciji prostate i mokraćnog sustava. Proizvod se može uzimati trajno i bez nuspojava.

Što učiniti s povećanom prostatom

Naručite REGEN50 100% prirodni proizvod

Kako Regen50 može pomoći kod povećane prostate?

Postoje mnogi dodaci prehrani za zdravlje prostate. REGEN50 je jedan od njih, ali se zbog visoke kvalitete i učinkovite količine sastojaka izdvaja od ostalih proizvoda na tržištu, zbog iznimne djelotvornosti kod ublažavanja simptoma povećane prostate:

  • Ekstrakt Sabal palme pomaže kod učestalog noćnog mokrenja i djeluje kao inhibitor 5-alfa-reduktaze, što smanjuje proizvodnju DHT (aktivnog oblika testosterona, dihidrotestosterona – primarnog stimulatora povećanja prostate) i sprječava ga u vezanju za prostatu.
  • Ekstrakt sjemenki bundeve stoljećima se koristi za liječenje i sprečavanje infekcija mokraćnog mjehura i pokazao je veliku učinkovitost.
  • Ekstrakt korijena koprive djeluje ne samo protiv benigne hiperplazije prostate, već ima i protuupalna svojstva te ublažava iritaciju i upalu mokraćnog sustava. Također pomaže u “ispiranju” mokraćnog sustava.
  • Ekstrakt afričke šljive poznat je po svojim antibakterijskim i antifungalnim svojstvima, što sastojak čini učinkovitim pomagalom protiv infekcija mokraćnog mjehura.
  • Magnezij opušta mišiće, uključujući mišiće mokraćnog mjehura i slabi potrebu za čestim mokrenjem. Magnezij može ublažiti probleme s mjehurom i mokraćnim sustavom te poboljšati simptome poput umora i depresije.
  • Vitamini C, E i B6 pozitivno djeluju na imunološki sustav i imaju antioksidativni i antibakterijski učinak.

REGEN50 i REGEN50 STRONG su visokokvalitetni proizvodi proizvedeni u Njemačkoj. Njihova jedinstvena formula koja sadrži pravilan i učinkovit omjer temelji se na brojnim istraživanjima koja su potvrdila učinkovitost prirodnih sastojaka iz kojih su izrađeni.

To je formula koja sadrži visokokvalitetnu ekstrakciju i sastojke koji su se pokazali vrlo učinkovitima u liječenju simptoma povećane prostate. Proizvodi REGEN50 djeluju na stvarni uzrok bolesti, a također se preporučuju kao preventivna mjera.

Provjerite cijenu i posebnu ponudu proizvoda REGEN50

Secure Payment

Jednostavna i sigurna kupnja

Diskretna kupnja i sigurno plaćanje. Mogućnost plaćanja prilikom preuzimanja proizvoda. 〉 Više...

delivery

Besplatna i diskretna dostava

Besplatna dostava za narudžbe iznad 63 € Sve pošiljke šaljemo ekspresno i u diskretnom pakiranju. 〉 Više...